FAQ

Kan ik jullie telefonisch contacteren?

Bij geval van problemen is het mogelijk om ons telefonisch te bereiken via: 0486/11.82.41 Heb je vragen, dan kan je ons contactformulier op de website invullen, wij zullen je zo spoedig mogelijk antwoorden.  Opgelet: bestellingen kunnen niet telefonisch geplaatst worden, dit is uitsluitend via de website mogelijk.

Kan ik voor morgen al een bestelling plaatsen?

Ja dat kan! Via deze website kan je 24/24 bestellingen plaatsen, je kan zelf de levering of afhaling aanduiden en dit al een week op voorhand.

Wat moet ik doen als mijn bestelling niet juist is?

We streven ernaar om enkel correcte bestellingen te overhandigen maar soms kan er iets klein mislopen. We raden aan om ons dan onmiddellijk op de hoogte te brengen via het contactformulier. Je mag een snelle oplossing verwachten.

Kan ik ook telefonisch een bestelling plaatsen?

Uit ervaring weten wij dat telefonische bestellingen sneller een fout bevatten, dit door foutieve communicatie. Daarom aanvaarden wij geen bestellingen via de telefoon, uitsluitend via de website.

Ik wil mijn bestelling graag annuleren, hoe werkt dat?

Bij het online bestellen van eten is timing erg belangrijk! Wanneer je meteen na het plaatsen van je bestelling contact opneemt met ons, dan is het misschien nog mogelijk deze bestelling te annuleren. Indien deze bestelling al wordt klaargemaakt of onderweg is, kan deze helaas niet meer geannuleerd worden.